Отримають не всі: кому ПФУ продовжив виплату пенсій у квітні

Пенсії отримують внутрішньо переміщені пенсіонери, які пройшли фізичну ідентифікацію

В Україні розпочали виплату пенсій внутрішньо переміщеним пенсіонерам, які пройшли фізичну ідентифікацію, повідомляє прес-служба Пенсійного фонду України.

Нагадаємо, що попередньо зазначалося, що ті, хто став внутрішньо переміщеними до 24 лютого 2022 року, повинні були пройти фізичну ідентифікацію до кінця березня. В іншому випадку, ці громадяни залишаться без пенсійних виплат у квітні.

Однак, Пенсійний фонд України звернув увагу на те, що тим, хто встиг здійснити фізичну ідентифікацію вчасно, пенсії будуть виплачуватися у квітні.

"Станом на 17 квітня 228,4 тис. пенсіонерів з числа внутрішньо переміщених осіб (ВПО), які набули цього статусу до 24 лютого 2022 року та пройшли фізичну ідентифікацію, отримують пенсійні виплати у квітні", - зазначено у повідомленні.

Враховується, що проходження фізичної ідентифікації може бути здійснене будь-яким з певних способів. Зокрема, продовжено виплати:

  • 161,6 тис. пенсіонерів, які пройшли фізичну ідентифікацію в органах Пенсійного фонду України, включаючи вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua) за допомогою віддаленої кваліфікованого електронного підпису "Дія.Підпис" ("Дія ID") - більше 73 тис.;
  • 31,5 тис. пенсіонерів, які особисто звернулися до відділення АТ Ощадбанк;
  • 0,4 тис. пенсіонерів з числа ВПО, що перебувають за кордоном, на підставі наданих документів, включаючи посвідчення про те, що фізична особа є живою, яке було отримане в закордонній дипломатичній установі України, та відправлене до територіального органу Пенсійного фонду України;
  • 0,8 тис. осіб, згідно з даними, наданими Міністерством соціальної політики України.

Також в ООН було оголошено продовження виплати додаткової допомоги пенсіонерам.