Паливо, комуналка, навчання, податки, виплати ВПО: що змінилося для українців з 1 вересня

Ілюстрація до новини про зміни в Паливо, комуналці, навчанні, податках, виплатах ВПО з 1 вересня
Ілюстрація до новини про зміни в Паливо, комуналці, навчанні, податках, виплатах ВПО з 1 вересня

Українцям розповіли про плановані зміни у вересні. Зокрема, вони стосуватимуться вартості палива, податкової сфери, виплат для ВПО, школярів, а також "Укрзалізниці" та "Укрпошти".

Ціни на пальне

З 1 вересня має відбутися підвищення акцизів на автомобільне паливо. Зростання акцизів призведе до зростання цін на АЗС: на 1,5-2 гривні за літр бензину і дизпалива, а для автогазу – 5-6 гривень.

Чи зростуть інші податки

Уряд планує підвищення певних податків, зокрема, військового збору. Однак питання щодо підвищення податків ще обговорюється.

Виплати для ВПО

З 1 вересня закінчуються виплати за програмою "Притулок" для ВПО. Програма була припинена через виснаження фінансових ресурсів.

Навчальний рік

Новий навчальний рік розпочнеться з 2 вересня. В школах будуть введені деякі нововведення, як наповнюваність початкових класів, формат уроків та години захисту України.

Укрзалізниця

З 1 вересня зміниться сайт "Укрзалізниці". Матеріали про зміни уявлені у форматі готових новин з зазначенням періоду, коли вони відбудуться.

Комунальні тарифи

Тарифи на комунальні послуги в вересні практично не зміняться.

Нікотинові подушечки

З 1 вересня нікотинові подушечки будуть обкладатися акцизом.

Укрпошта

З 1 вересня можливость скористатися послугою доставки закордонного паспорта через сайт "Укрпошти" буде оновлена і покращена.

Читайте також