Парламент Франції підтримав угоду про гарантії безпеки для України

Франція підтримує Україну та угоду про гарантії безпеки

Національні збори Франції (нижня палата парламенту) підтримали стратегію підтримки України та підписану нещодавно угоду про гарантії безпеки.

Про це повідомляє "Хвиля" з посиланням на Le Figaro.

Французькі депутати провели символічне голосування за заяву прем'єр-міністра Франції Габріеля Атталя про стратегію допомоги Україні та гарантії безпеки.

Під час виступу Атталь зазначив, що Франція принципово не відкидає жодних варіантів допомоги Україні.

"Ми не ставимо собі жодних обмежень перед Росією, яка їх не ставить. Утриматися - значить ухилитися від відповідальності", - підкреслив прем'єр.

Також глава уряду нагадав про угоду щодо гарантій безпеки для України, підписану президентом Франції Еммануелем Макроном та президентом України Володимиром Зеленським. Він зазначив, що документ є "частиною колективного підходу" для допомоги нашій країні.

Потім у Національних зборах відбулися дебати та голосування за заяву Атталя. Після виступу прем'єр-міністра угода про підтримку України була підтримана більшістю депутатів - 372 голоси "за" та 99 "проти".

Нагадуємо, що Україна та Франція підписали угоду про гарантії безпеки. 

Також в Офісі президента анонсували візит президента Франції Макрона до України "у короткій перспективі" після повідомлення, що французький лідер тричі відклав поїздку.