Patriot і не тільки: Пентагон підтвердив надання Україні чергової партії озброєнь: список

Українські військові отримують партію озброєнь
Українські військові отримують партію озброєнь

Міністерство оборони США підтвердило, що надасть Україні новий пакет військової допомоги на суму 225 мільйонів доларів. Цей пакет буде переданий через механізм PDA, який дозволяє передавати озброєння безпосередньо зі складів американської армії.

До складу пакету входять різноманітні зброя і боєприпаси, зокрема батарея зенітно-ракетного комплексу Patriot, боєприпаси для систем NASAMS і HIMARS, зенітні ракети Stinger, артилерійські снаряди калібру 155 мм та 105 мм, ракети TOW, протитанкові комплекси Javelin та AT-4, а також боєприпаси для стрілецької зброї, підривні боєприпаси та запасні частини.

Попередньо президент США Джо Байден оголосив про цей пакет допомоги перед зустріччю з президентом України Володимиром Зеленським. Відомо, що пакет допомоги складає 225 мільйонів доларів і включає зенітно-ракетний комплекс Patriot за інформацією з Associated Press.

Також варто зазначити, що на саміті НАТО в Вашингтоні 9 липня, Байден вже анонсував надання Україні додаткової системи Patriot та інших поставок для підвищення протиповітряної оборони країни.

Читайте також