Перевірки відключень світла: у Міненерго покарають регіони-порушники

Міненерго накладає штрафи на порушників
Міненерго накладає штрафи на порушників

Міністр енергетики Герман Галущенко розповів про перевірки відключення світла в Україні.

На брифінгу у Миколаєві, міністр Галущенко заявив, що під час виконання графіків відключення світла деякі регіони не дотримувалися встановлених обмежень. Тому ці регіони будуть понесені відповідальність за свої дії.

Зараз щодо них буде зроблено юридичні висновки. Зокрема, Держенергонагляд перевірив Житомир та встановив там такі порушення. Ситуація посилюється ще й тим, що перевіряльників не допускали на об'єкт

Міністр також зазначив, що це є неприпустимим під час воєнного часу. Розподіл електричної енергії має бути справедливим, як це було у минулі роки.

У нас єдина енергосистема, і вона розподіляє дефіцит електрики рівномірно по всіх областях. Так, є певні моменти, пов'язані з наявністю більшої чи меншої кількості об'єктів критичної інфраструктури чи промисловості, але це суттєво не впливає на ситуацію

Держенергонагляд перевірив використання графіків погодинних відключень та розподілу електроенергії в різних областях. Найбільше порушень виявлено в Дніпропетровській та Житомирській областях.

В Україні заборонено відключати електроенергію для однієї категорії споживачів.

Читайте також