Перші фермери в Україні подали заявки на компенсацію за розмінування земель

Фермери подали заявки на компенсацію
Фермери подали заявки на компенсацію

Протягом 10 днів українські аграрії подали 63 заявки на компенсацію за розмінування земель сільськогосподарського призначення через Державний аграрний реєстр. Програму компенсацій ухвалив уряд в березні цього року і передбачає відшкодування 80% вартості витрат на гуманітарне розмінування земель, яке планується або вже проведене протягом зазначеного періоду. Загалом, аграрники подали заявки на розмінування 1942 земельних ділянок общою площею 9 728 гектарів. Найбільше заявок надійшло від підприємств, що діють в Херсонській (17), Харківській (11), Миколаївській (10) та Сумській (6) областях.

"Я можу лише привітати кількість фермерів, які взяли участь у програмі компенсацій з розмінування земель. Ми розуміємо, що документи потребують верифікації, але з оптимізмом очікуємо позитивних рішень щодо деяких фермерів, які подалися на програму", - сказав заступник міністра економіки України Ігор Безкаравайний.

Центр гуманітарного розмінування активно співпрацює з Державною податковою службою, Центром протимінної діяльності та Державним земельним кадастром для перевірки документів потенційних учасників програми та подачі їх на засідання комісії при Мінекономіки, повідомив директор Центру Володимир Байда.

Також 5 фермерів, які вже розмінували землі, подали заявки на компенсацію.

Читайте також