ПФУ встановив нові правила призначення субсидій для мешканців багатоповерхівок

Студентка заповнює анкету для отримання субсидій
Студентка заповнює анкету для отримання субсидій

Зміни в порядку надання інформації для призначення житлових субсидій

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до порядку надання інформації для призначення житлових субсидій та пільг. Ці зміни спрямовані на спрощення процедури обміну даними між керуючими багатоквартирними будинками, об'єднаннями співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та Пенсійним фондом України.

Про це пише "Хвиля", посилаючись на повідомлення прес-служби ПФУ.

Нові правила подання інформації

Згідно з новими правилами, керуючі та ОСББ повинні одночасно подати до Пенсійного фонду відомості про адреси обслуговування та розмір внесків. Ця інформація необхідна для призначення пільг та житлових субсидій за експериментальним проектом.

Для призначення субсидій за загальними правилами керуючі та ОСББ будуть надавати інформацію про розмір внесків та заборгованість на запит Пенсійного фонду. Крім того, вони зобов'язані повідомляти про зміни цін на послуги, розміри внесків та форми управління будинком протягом п'яти днів після ухвалення відповідних рішень.

Формат подання інформації

Важливо зазначити, що інформацію можна подавати як в електронному вигляді через особистий кабінет на веб-порталі Пенсійного фонду, так і у паперовій формі. При цьому відсутність електронної реєстрації не може бути підставою для відмови у призначенні субсидій чи пільг.

Раніше "Хвиля" роз'яснювала, чому українці можуть залишитись без субсидій через ОСББ.

Читайте також