Під Бахмутом в полон здаються небагато окупантів. у ЗСУ назвали причину

Під Бахмутом в полон здаються небагато окупантів. у ЗСУ назвали причину

Майже щодня російські окупанти потрапляють у полон Сил оборони на Бахмутському напрямку.

Обмінний фонд поповнюється двома-трьома загарбниками, але буває і більше. Про це заявив речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий в ефірі "Радіо Свобода" 7 березня.

"Не можна сказати, що багато", сказав Череватий про кількість полонених в районі Бахмута за добу.

Таку цифру пояснив, зокрема, російськими загороджувальними загонами та великою кількістю "вагнерівців". Полонених зазвичай беруть, коли їхні штурмові групи зазнають поразки, сказав Череватий.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Коли в тебе позаду стоїть загороджувальний загін, грубо кажучи, попереду на тебе чекає вмотивований озброєний ворог, ти не дуже здасися в полон. В основному це коли штурмові групи зазнають поразки, і хтось залишається "недобитим", тоді здаються у полон", додав речник.

При цьому українська сторона не оголошує дані щодо втрат.

6 березня ЗМІ і Telegram-канали опублікували відео, на якому окупанти розстрілюють українського військовополоненого. Чоловіка вбили після слів "Слава Україні". Де і коли зняте відео невідомо. Судячи з форми воїна, він входив до лав Збройних сил України.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець відправив міжнародним партнерам і колегам-омбудсменам відео злочину окупантів.

Служба безпеки України зареєструвала кримінальне провадження за фактом розстрілу українського полоненого.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав розстріл українського військовополоненого жахливим воєнним злочином і ще одним доказом того, що війна РФ проти України є геноцидом.

На розстріл росіянами полоненого ЗСУ відреагував і президент Володимир Зеленський. Пообіцяв, що Україна знайде вбивць.

Читайте також: