«Підвал смерті» в Ягідному. Суд виніс вирок російським військовим

Російські військові засуджені за утримання українців у підвалі

Районний суд у Чернігівській області виніс вирок російським військовим, які понад місяць тримали понад 360 українців у підвалі в селі Ягідне. Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора України.

15 російських військовослужбовців отримали по 12 років позбавлення волі за порушення законів та звичаїв війни, скоєне групою осіб
. Суд встановив, що підсудні насильно затримували 368 мешканців села Ягідне у підвалі школи протягом 28 днів навесні 2022 року.

Слідство довело, що російські військові позбавили волі та утримували мешканців с. Ягідне Чернігівського району у підвалі школи як "живий щит" для прикриття командного пункту від Збройних Сил України. Про це заявив Офіс генпрокурора.

У результаті жорстоких умов утримання та відсутності необхідної медичної допомоги у "підвалі смерті" померло 10 цивільних осіб.

Нагадаємо, що у маленькому підвалі школи села Ягідне на Чернігівщині російські військові тримали понад 367 цивільних, серед яких 50 дітей та кілька немовлят. Звільнення села відбулося 3 квітня 2022 року. Ягідне знаходиться на північний захід від Києва біля кордону з Росією та Білоруссю. Російські солдати утримували мешканців у підвалі майже протягом місяця.

Посилання на додаткову інформацію: