Після критики від військових у КМДА взялися за ремонт залів для прощання у столичному крематорії

Після критики від військових у КМДА взялися за ремонт залів для прощання у столичному крематорії

На території Київського крематорію на Байковому кладовищі розпочали ремонтні роботи після критики з боку військових.

За даними офіційного порталу Києва, обидві зали для прощання планують привести до ладу протягом двох тижнів, а повна реставрація запланована на 2024 рік.

За словами представників Київської міської державної адміністрації, ремонт є необхідним відразу, оскільки критика військових стосовно зовнішнього вигляду крематорію є справедливою.

Реставрацію крематорію планували розпочати вже у 2021 році, проте ремонт був відкладений.

Минулого тижня у соцмережах поширилося відео, на якому керівниця Патронатної служби "Азову" Олена Толкачова показувала умови у крематорії та вимагала розпочати ремонт відповідальних осіб.

Петро Пантелеєв, заступник голови КМДА, пояснив, чому ремонт крематорію затягнувся.

"Будівлі крематорію зведені ще у 1970-х роках, тобто вони існують майже пів століття. Вони потребують повноцінного оновлення, що було заплановано на 2021 рік. Але через об'єкти культурної спадщини, цей процес став складнішим", - розповів він.

Пантелеєв додав, що влада міста провела ряд робіт для початку реставрації. Однак, оскільки державні норми вимагають проведення комплексної реставрації, котра потребує наукових досліджень, ремонтний процес затягується.

Зараз першочергово виконуються роботи з ремонту прощальних залів, щоб покращити їх зовнішній вигляд. Планується, що ремонтні роботи триватимуть до двох тижнів і виконуватимуться почергово. Кошти на ремонт не будуть залучені з бюджету, повідомляється у КМДА.

Київська міська державна адміністрація (КМДА) оголосила тендер на закупівлю алкогольних напоїв на майже 100 тис. гривень.

Замовником виступило Комунальне підприємство виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) "Київський культурний кластер". Інформація про це оприлюднена на сайті системи публічних закупівель Prozorro.

У результаті відкритих торгів, компанія ТОВ "Приват-Алко Трейдінг" перемогла, запропонувавши виконати вимоги тендеру за 97 999 грн.

Читайте також: