Пишний відповів, коли НБУ ухвалить рішення про обмеження на перекази з картки на картку

Пишний відповів на рішення НБУ
Пишний відповів на рішення НБУ

Національний банк України готується ввести обмеження на перекази з картки на картку для фізичних осіб. Про це повідомив голова НБУ Андрій Пишний. Рішення про це обмеження майже готове і буде розглянуте на наступному засіданні правління, яке відбудеться з 13 по 18 серпня. Головна мета цих обмежень - боротьба з так званими "дропами", коли люди використовують свої банківські рахунки для нелегальних операцій. Податкова служба виявляла на рахунках фізичних осіб операції на мільйони гривень, що призводило до нарахування значних сум податків. Обладнавши своїми рахунками злочинців, громадяни також стають співучасниками злочинів, зокрема легалізації коштів, фінансування тероризму та ухилення від сплати податків.

НБУ провів консультації з волонтерським середовищем щодо запланованих обмежень і отримав зворотний зв'язок. Зокрема, рішення дозволить банкам врахувати потреби волонтерів. "Те, що "дропи" є бідою для державного бюджету - це факт. Думаю, що це дуже матеріальні суми, які можна направити до бюджету, якщо будемо наполегливими та успішними в цьому питанні", - наголосив глава Нацбанку.

Раніше повідомлялося, що НБУ планує обмежити вихідні перекази між фізособами до 100 000 гривень та 30 угод на місяць. Однак для повноцінної реалізації цих обмежень потрібні зміни до законодавства, тому НБУ планує звернутися до парламенту.

Читайте також