«Південь» пояснив, чому окупанти не застосовують керовані авіабомби на Херсонщині

Російські війська вже не використовують керовані авіабомби після того, як їх винищувачі були збиті на Херсонському напрямку. Про це повідомила керівниця пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

«Робота по авіації в нашій зоні відповідальності була дуже важливою і показовою, бо пам’ятаємо, що ворог дуже потужно застосовував тактичну авіацію, використовуючи в напрямку лінії бойового зіткнення зі скиданням керованих авіабомб як по населених пунктах правого берега, так і пізніше по плацдарму лівого берега. Загалом можемо сказати, що нараховано понад 330 керованих авіабомб тільки в грудні, які були скинуті з літаків тактичної авіації», – сказала Гуменюк.

Гуменюк повідомила, що після знищення російських літаків на Херсонському напрямку 22 грудня, ворог змінив підхід та не скидає керовані авіабомби.

«З 22 грудня ми не фіксуємо жодного пуску керованих авіабомб у нашій зоні відповідальності. Не тільки на суходолі, а й в акваторії Чорного моря», – додала вона.

Нагадаємо, 22 грудня українські захисники збили три російські винищувачі-бомбардувальники Су-34, завдяки чому російська авіація стала менш активною.