Південна Корея посилить заходи до Telegram через скандал із дипфейками - ЗМІ

Південна Корея займеться Telegram через скандал із дипфейками
Південна Корея займеться Telegram через скандал із дипфейками

Південна Корея посилить боротьбу з месенджером Telegram через скандал із дипфейками

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль оголосив про посилення заходів проти месенджера Telegram через скандал із дипфейками сексуального характеру, в якому брали участь південнокорейські жінки, повідомляє Reuters.

За інформацією агентства, відзначений чином президент Південної Кореї закликав ретельно розслідувати злочини сексуального характеру в цифровому середовищі після того, як ЗМІ повідомили про поширення відвертих зображень та відеороликів з південнокорейськими жінками в чатах Telegram.

Поліція повідомила, що протягом перших семи місяців 2024 року було зареєстровано 297 випадків онлайн-злочинів сексуального характеру. Це число перевищує показник минулого року (180 випадків) та майже вдвічі більше, ніж у 2021 році, коли почали збирати статистику. Більшість підозрюваних – це підлітки та молоді люди віком близько 20 років.

Особливу увагу місцевих ЗМІ привернув аналіз, який провела газета Hankyoreh. У ньому розглядалися канали Telegram, де поширювалися дипфейки зі студентками університету, а також ученицями старшої та середньої школи.

На цьому тижні корейська профспілка вчителів та працівників освіти заявила про кілька випадків, коли школярі ставали жертвами сексуальних дипфейків. Вони закликають Міністерство освіти провести розслідування.

За даними Центру підтримки жертв сексуального насилля в армії, у чатах Telegram також виявлено відверті дипфейки, спрямовані на жінок-військовослужбовців.

Репутація Telegram у Південній Кореї постраждала декілька років тому після того, як стало відомо про мережу, яка займалася сексуальним шантажем у чатах програми.

Reuters вказує на те, що публікації за останні дні збіглися з арештом засновника Telegram Павла Дурова у Франції 24 серпня. Французькі правоохоронці розслідують справи про дитячу порнографію, незаконний обіг наркотиків і шахрайство, які нібито здійснювалися за допомогою зашифрованого додатка для обміну повідомленнями.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також