Південна Корея розглядає можливість створення власної ядерної зброї - ЗМІ

Власна ядерна зброя. Плівка Південна Корея.
Власна ядерна зброя. Плівка Південна Корея.

Ядерне нерозповсюдження - досягнення США

Згідно з новинами, Америка здобула величезний успіх у питанні ядерного нерозповсюдження. За понад 80 років після Хіросіми, тільки 10 країн володіють ядерною зброєю, завдяки міжнародній співпраці США.

В Угоді Вашінгтону, яку підписали президенти Джо Байден і Юн Сок Йол, зазначено, що США робитимуть Південну Корею ближчим партнером у збройному конфлікті та можливому використанні ядерної зброї. Аналітики і політики обговорюють, чи варто Південній Кореї просити повернення американської ядерної зброї на півострів після тривалої перерви. Багато південнокорейців навіть підтримують ідею створення власної ядерної зброї.

Такі настрої можна зрозути в Південній Кореї. Загроза ядерного та ракетного озброєння Північної Кореї стає все більш серйозною. Спеціалісти побоюються, що Кім Чен Ин незабаром стане володарем автентичної ядерної тріади: ракетами на землі, підводними ракетно-ядерними човнами і літаками з ядерними боєголовками, спільно розробленими з Росією.

За словами експертів, коли арсенал Північної Кореї перевищить систему американської протиракетної оборони, США можуть не захищати Південну Корею з міркувань безпеки. Крім того, президентська політика Дональда Трампа також спричиняє хвилювання. Існує ризик, що друге президентство Трампа відмовиться від співпраці з Південною Кореєю, залишивши її без захисту.

Південну Корею також турбує зростання ядерних зброй Китаю та агресія ядерних держав. Проте ймовірність того, що Південна Корея розробить власну ядерну зброю в найближчий час є невеликою, оскільки це вимагатиме значних фінансових ресурсів і скорочення витрат на звичайні військові сили.

Джерело: ZN.UA

Читайте також