План "захисту від Трампа": що зроблять країни НАТО - ЗМІ

Країни НАТО обговорюють заходи проти Трампа
Країни НАТО обговорюють заходи проти Трампа

Можливе повернення Трампа до Білого дому

Вже понад рік європейські, українські та інші уряди й аналітичні центри обговорюють можливість повернення Трампа до Білого дому. Після жахливого виступу Джо Байдена на дебатах на початку місяця, перспектива президентства Трампа здається більш вірогідною, ніж будь-коли.

За деякими коментарями Трампа та його найближчих радників, можна зробити висновок, що до січня Сполучені Штати можуть очолити антиглобалістично налаштований Трамп, який має симпатії до Росії, ставиться неоднозначно до України та вороже налаштований до НАТО. У найгіршому сценарії, Трамп заморозить американську допомогу Україні, що призведе до перемоги Росії. Про це заявив Роланд Оліфант, кореспондент газети The Telegraph.

План "захисту від Трампа"

Країни НАТО погодили план створення нового штабу для координації поставок зброї та боєприпасів в Україну з метою зменшення залежності від США Контактної групи з питань оборони України. Це дозволить забезпечити більшу частину західної допомоги для України. Проте, дана ініціатива все ще залежатиме від США, оскільки штаб-квартира розташована на американській військовій базі у Вісбадені, Німеччина.

Питання стосовно того, чи зможуть інші союзники, такі як Велика Британія, Канада та інші європейські країни, компенсувати фінансову прогалину, якщо американська допомога зникне, залишаються відкритими. Крім цього, інші країни не зможуть надати Україні ракети Patriot в необхідній кількості.

За словами газети, якщо НАТО залишиться без американського лідерства, організація повинна буде набути регіональної структури, де групи країн відіграватимуть більшу роль на північному, південному та східному фланзі на регіональній основі, а не в масштабах усього Альянсу.

Джерело: ZN.UA

Читайте також