Пляжі Києва визнали небезпечними для купання: список

Пляжі Києва - небезпека для купання
Пляжі Києва - небезпека для купання

На 15 столичних пляжах Києва проведено дослідження якості води Комунальним Підприємством "Плесо", яке підтвердило, що вода не відповідає санітарно-гігієнічним вимогам. Про це повідомили у Департаменті захисту навколишнього середовища та адаптації до зміни клімату КМДА.

Дослідження охопило найпопулярніші пляжі, такі як "Золотий", "Центральний", "Венеція", "Тельбін" та інші. Результати досліджень показали перевищення допустимих норм і зафіксували загрозу для здоров'я тих, хто купається на цих пляжах.

Особливо варто звернути увагу на високий рівень лактопозитивної кишкової палички, яка свідчить про загальну бактеріологічну забрудненість водойм. Ця паличка може спричиняти різні захворювання - від кишкової інфекції до захворювань сечовипускного тракту.

Фахівці нагадують про симптоми гострої кишкової інфекції, при яких варто негайно звернутися до лікаря. Серед них - сухість у роті та горлі, підвищена температура з діареєю та блюванням, біль у животі, проблеми з сечовипусканням.

У зв'язку з воєнним станом та рішенням Ради оборони міста, пляжний сезон у Києві офіційно не відкритий у 2024 році. Громадянам рекомендують утриматися від відвідування пляжів та зон відпочинку, щоб уникнути крупних скупчень людей.

Раніше Центр громадського здоров'я (ЦГЗ) назвав пляжі Києва, де можна купатися, але на початку липня ситуація змінилася.

Читайте також