Полонений сомалієць назвав країни, найманці з яких воюють на боці Росії (відео)

Російські силовики використовують найманців з різних країн для війни проти України. Про це заявив полонений найманець Мухаммад Аділь з Сомалі в інтерв'ю online.ua.

За словами Аділя, в одному з підрозділів Росії було близько 20 іноземних найманців.

"Таких як я було десь двадцять солдатів, включно зі мною. Вони з Непалу, Єгипту, Індії, Таджикистану. Були й інші обличчя. Я не знаю, звідки вони, але я точно знаю, що не з Росії. Непальці говорять на урду або хінді, яких я не розумію. Єгиптяни арабською, якої я теж не розумію. Деякі індуси говорять англійською, але дуже погано", - розповів Аділь.

Найманець стверджує, що російські командири розподіляють іноземців на невеликі групи і просто кажуть: "Go, go, go!". Це єдине слово англійською, яке він чув від них, за його словами.

Аділь опинився в Україні через оголошення про набір солдат до російської армії. Його переконували, що він отримає навчання і буде служити всередині армії, а російські солдати будуть воювати на передовій.

Так, 3 грудня 2023 року Аділь підписав контракт з армією Росії і вже через місяць опинився на передовій.

"Я сказав їм, що не хочу, але вони відповіли, що у мене немає вибору", - сказав сомалієць.

Зауважимо, що російські командування не надавало медичну допомогу хворим сербським найманцям і не забезпечувало їх зброєю. Про це розповів найманець Деян Берич, який воював на Донбасі з 2014 року, в своєму зверненні в соцмережах.

Росія шукає людські ресурси як на окупованих територіях, так і за кордоном. Основним регіоном для вербування найманців є Балкани. Один з відповідальних за це є серб Деян Берич, який проживає в Росії.

Слід зазначити, що Росія продовжує вербувати людей для війни проти України, і це призводить до з'явлення бойовиків з Куби. Вони підписують контракт з Міноборони Росії через військкомати різних міст, зокрема Тули.