Польські фермери влаштують новий страйк

Фермери в Польщі готуються до страйку

Фермери в Польщі планують розпочати страйк у Варшаві наступного вівторка. Головний мотив їх акції - протест проти імпорту сільськогосподарської продукції з України та європейського зеленого курсу польського уряду. Про це повідомляє Rmf Fm.

Фермери планують зібратися перед Палацом культури і науки у Варшаві, звідти вирушити до Сейму та офісу прем'єр-міністра. Їм важливо зустрітися з прем'єром Дональдом Туском і передати йому петицію з своїми вимогами.

Раніше фермери з Чехії, Словаччини, Польщі та інших країн ЄС також проводили акції протесту. Вони вимагають зменшення бюрократії та змін у політиці Європейського Союзу.

Нагадаємо, що Польща планує внести прикордонні переходи з Україною до переліку об'єктів критичної інфраструктури. Це зменшить перешкоди на кордоні для постачання зброї і гуманітарної допомоги.

За словами президента Польщі, останній протест польських перевізників завершився завдяки угоді між Польщею, Україною та протестувальниками. Схоже, що нову блокаду кордону також вдасться уникнути через перемовини.