Помер останній глава радянського уряду

Помер останній прем'єр СРСР Микола Рижков

У Росії відійшов із життя Микола Рижков, останній прем'єр-міністр СРСР. Про це повідомила російська політична діячка Валентина Матвієнко.

Людина-епоха. Людина унікальної долі та державний діяч унікального масштабу. І великої душі. Виявлялося це у всьому, за що брався Микола Іванович, з чим стикався. Він завжди щиро і глибоко переживав справу, результат. За людей. За країну. Ми давно були знайомі, довго працювали разом у Раді Федерації. І для мене смерть Миколи Івановича – велике особисте потрясіння

Микола Рижков народився на Донеччині, навчався у Краматорську, але згодом поїхав працювати до Росії, де й розпочав свою політичну діяльність.

Рижков обіймав посаду голови Ради міністрів СРСР, був депутатом державної думи РФ і навіть кандидатом у президенти РФ у 1991 році. Він підтримував введення російських військ в Україну та повномасштабне вторгнення Росії в Україну. За це до нього були застосовані санкції від країн ЄС та США.

Раніше повідомлялося, що Рижков залишився останнім членом ЦК КПРС.

Також відбуваються інші зворушливі події в Росії, зокрема смерть опозиційного політика Сергія Навального та мертвий син голови нафтогазової компанії Івана Сєчина.

Висновок

Росія терпить втрати таких видатних особистостей, як Микола Рижков, та стикається з іншими сумними подіями.