Померов не підтримав продовження оновлення даних у ТЦК

Померов не підтримав продовження оновлення
Померов не підтримав продовження оновлення

Міністерство оборони України не підтримало законопроект про продовження терміну оновлення облікових даних військовозобов'язаних на 90 днів, повідомило Міноборони.

Раніше народні депутати Володимир Ар'єв та Олексій Гончаренко повідомили про протилежну позицію Міноборони.

Згідно з законопроектом №11305, загальний термін поновлення військово-облікової інформації мав бути збільшений з 60 до 150 днів. Міністерство оборони погодилося з цією ініціативою.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що кількість громадян, які повинні особисто з'явитися до військкоматів, перевищує їхню здатність прийняти всіх бажаючих.

Після прийняття закону про посилення мобілізації, спостерігаються великі черги біля територіальних центрів комплектування (ТЦК), і громадяни скаржаться на неможливість потрапити на особистий прийом.

Олексій Гончаренко, один із співавторів законопроекту, прокоментував: "У Міноборони підтримують законопроект, де оновлення даних у ТЦК пропонують продовжити ще на 3 місяці. Я є співавтором цього законопроекту, закликаю колег якнайшвидше розглянути його у сесійній залі. Особливо враховуючи момент, що міністр Умєров підтримує таку пропозицію."

Читайте також