Попри припинення блокади біля КПП «Медика-Шегині» є черги з вантажівок

Черги з вантажівок на польсько-українському кордоні попри припинення блокади

Перед пунктом пропуску "Медика-Шегині" на польсько-українському кордоні все ще є черги з вантажівок. І це попри припинення блокади польськими фермерами спілки Oszukana Wieś, повідомляє Центр транспортних стратегій.

Станом на ранок 8 січня у чергах залишалися 550 вантажівок. Проте після розблокування рух вантажівок на цьому напрямку став більш інтенсивним.

Продовження блокади та черги на інших пунктах пропуску

Загалом поляки продовжують блокаду трьох пунктів пропуску на кордоні з Україною - "Рава-Руська – Гребенне", "Краківець – Корчова", "Ягодин – Дорогуськ". В чергах на цих трьох напрямках в бік України перебувають 1350 вантажівок.

Нагадаємо, 6 листопада 2023 року о 13:20 за київським часом розпочалася акція протесту польських перевізників. За оперативною інформацією з Дорогуська, основні вимоги її організаторів - у приверненні уваги до ситуації на ринку транспортних перевезень у Польщі, скасування так званого "транспортного безвізу" для українських міжнародних перевізників, заборона на реєстрацію у Польщі транспортних компаній з капіталом, що походить з України.

6 січня близько 21:00 був розблокований рух на напрямку пункту пропуску "Шегині - Медика".