Пошкоджено дитсадок та ліцей: наслідки удару дронів по Харківщині (фото)

У ніч на 6 березня на Харківщині російські безпілотники здійснили напад на село Мартове, в результаті чого були пошкоджені дитсадок та ліцей. Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура.

За даними прокуратури, о 01:10 безпілотні апарати атакували село Мартове в Чугуївському районі Харківської області. Інформація свідчить, що ці безпілотники завдали ударів по цивільній інфраструктурі, зруйнувавши будівлі дитячого садка та ліцею.

На щастя, серед мешканців селища ніхто не постраждав.

Правоохоронці зібрали уламки чотирьох безпілотників.

Були прийняті всі необхідні заходи для документування воєнних злочинів, які були скоєні російськими окупантами.

За вказівкою Чугуївської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування щодо порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Українського Кримінального кодексу).

Продовжується війна Росії проти України

З урахуванням вчорашнього дня, вже триває 742-й день повномасштабного військового конфлікту між Росією та Україною. Протягом останньої доби було зафіксовано 86 бойових зіткнень. Загалом противник здійснив 4 ракетні та 106 авіаційних ударів, а також провів 154 обстріли з реактивних систем залпового вогню проти наших позицій та населених пунктів. Також вночі російські окупанти знову напали на Україну, використовуючи безпілотники типу Shahed. Захисникам вдалося знищити 38 з 42 безпілотників. В даний час з'ясовується інформація про постраждалих та розмір завданих збитків інфраструктурі.