«Пошуки людей і тварин досі тривають»: що відбувається на місці прильоту в Голосіївському районі

Завдяки рятувальникам, з-під завалів будинку врятовано чотири людські життя

Після влучення ракети у багатоповерхівку, журналістам "Главкома" розповіли волонтери, що доступу до пошкодженого будинку нікому ще не дозволяють. Волонтери та рятувальники продовжують роботи на місці події.

Окрім того, усунути шкоди склу та віконам ще неможливо. Волонтери допомагають мешканцям прибрати скло та виграти зручності в сусідніх будинках, де також є пошкодження.

Ми допомагаємо власникам прибрати скло, але щось робити з вікнами ще неможливо – у багатьох випадках треба замовляти ремонт, тому що вибухова хвиля «винесла» раму.

Робота рятувальників та волонтерів значно ускладнювалась через "зіваків", які прийшли подивитися на трагедію та порушували безпеку.

Є випадки, коли люди, ігноруючи попередження, підходили ближче до місця вибуху. Вони стикалися з падаючим склом і отримували легкі травми. Але таких "зіваків" було багато, особливо з телефонами, щоб відзняти трагедію.

Все ще можуть бути люди під завалами

Під завалами можуть бути загиблі люди. Також виявляють та дістають зівак з-під завалів.

Гуманітарна допомога та розміщення постраждалих

В школі №286 розвернуто гуманітарний штаб. Перші небайдужі з пакетами допомоги прийшли майже одразу після вибуху. Згодом вони розподілили одяг та необхідні речі постраждалим.

Постраждалі, яким не мають куди йти, тимчасово розміщені у навчальних класах школи. Наразі таких сімей близько десяти, багатьом надали психологічну допомогу.

З початку дня звернулися понад пів сотні постраждалих, але до середини дня багато з них вже роз'їхались по родичах та знайомих.

Прохання про допомогу

Олена Горова, вихователька дитсадка №285, та Інна Бабиніна, вихователька дитсадка "Барвінок", потребують фінансової допомоги через втрати квартир. Небайдужі збирають кошти на їх картки.

Також вирішенням житлових питань постраждалих буде займатися КМДА.

Олеся Звержківська, місцева мешканка, повідомила, що реєстрація заяв про відшкодування буде проводитися в приміщенні школи.