Потрібен спецрахунок: як батькам новонароджених отримати держдопомогу

Справка про спецрахунок для батьків новонароджених
Справка про спецрахунок для батьків новонароджених

Сім'ї з новонародженими дітьми для отримання державної грошової допомоги "Пакунок малюка" повинні відкрити спеціальний банківський рахунок.

Про це повідомив глава Державної служби України у справах дітей Петро Добромільський.

"Сім'ї зможуть відкрити спеціальний рахунок "Пакунок малюка" і отримати грошову компенсацію у розмірі 7 689 грн. Витратити ці кошти можна в магазинах, список яких розміщений на сайті Мінсоцполітики", - розповів Добромільський.

Батькам дитини потрібно особисто звернутися до будь-якого відділення ПриватБанку і відкрити спеціальний рахунок "Пакунок малюка".

IBAN цієї картки потрібно зазначити в заяві та разом із необхідними документами подати до органу соцзахисту, або ЦНАПу, або онлайн через сервіс "єМалятко".

Родини, які відкрили звичайний банківський рахунок, мають звернутися до відділення ПриватБанку для відкриття спеціального рахунку "Пакунок малюка" та надати його реквізити до органу соцзахисту.

Отримати грошову компенсацію можуть тільки батьки, які не отримали "Пакунок малюка" в пологовому будинку або органі соціального захисту.

"Проблема з отриманням грошової компенсації виникає, переважно, через некоректне відкриття банківського рахунку", - пояснив Добромільський.

Раніше було затверджено новий вміст "Пакунка малюка", в якому збільшено кількість товарів, що мають попит, та змінилися розміри деяких елементів, таких як повторно використовувані пелюшки та плед-ковдра для забезпечення більшої зручності.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також