Повітряні сили повідомили деталі нічної атаки РФ

Російські загарбники атакували Україну дронами-камікадзе

У ніч на 5 січня російські загарбники здійснили атаку на Україну за допомогою дронів-камікадзе. Загалом, протиповітряні сили ЗСУ змогли збити 21 з 29 таких безпілотників. Про це повідомила пресслужба Повітряних сил України.

Усього зафіксовано пуски 29 ударних БплА Shahed-136/131. Протиповітряною обороною збито 21 із 29 ударних БпЛА в межах Миколаївської, Херсонської, Дніпропетровської, Черкаської, Кіровоградської та Хмельницької областей

Атака здійснювалася двома етапами, один з яких виходив з району Примосько-Ахтарськ в Росії, а інший - з мису Чауда в Криму.

Для відбиття повітряного нападу причетні мобільні вогневі групи Сил оборони, винищувальна авіація та зенітні ракетні підрозділи Повітряних сил. Деякі безпілотники були спрямовані по зоні на кордоні Херсонської та Миколаївської областей.

Цікаво, що більшість "шахедів" була знищена мобільними вогневими групами Повітряних Сил та Сил оборони України.

Продовжується війна Росії проти України

Вже 681-й день триває повномасштабна війна Росії проти України. Лише за минулу добу відбулося 59 бойових зіткнень.

Уночі 5 січня російські окупанти знову атакували Україну з використанням ударних безпілотників типу Shahed-136/131. Зараз триває бойова робота ЗСУ, результати будуть повідомлені пізніше.

За минулу добу ворог наніс сім ракетних та 36 авіаційних ударів, а також здійснив 37 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Це призвело до загибелі та поранень серед мирного населення. Також повстання та пошкодження були завдані житловим будинкам та іншій цивільній інфраструктурі.