Повітряні сили: з'вилось більше інструментів для ураження російських літаків

Українські захисники неба отримали нові засоби для знищення російської авіації

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат повідомив, що українські захисники неба отримали більше інструментів для того, щоб знищувати російську авіацію.

Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук підтвердив збиття російського винищувача Су-34. Був також зачеплений російський Су-35, але пілот зумів уникнути ураження.

"Су-34 – це двомісний літак. Досі немає даних про пілотів, але сподіваємося, що з пілотами все гаразд, як і минулого разу. Це для нас хороші новини, оскільки пілоти є такою ж цінною ціллю, як і самі літаки", - підкреслив Юрій Ігнат.

Знищення літаків для Росії означає втрату грошей, а знищення пілотів – витрату часу та ресурсів, витрачених на їх навчання та підготовку.

"Ворог серйозно активізувався на Східному напрямку, зокрема на Авдіївському. Завдяки новим засобам у Повітряних силах стало більше можливостей для знищення російської авіації", - пояснив Ігнат.

Російське командування та пілоти усвідомлюють ризики наближення до лінії боєзіткнення і тому планують свої операції та обережно завдають ударів. Нагадуємо, що перед захопленням Авдіївки окупанти активно атакували українські позиції. Однак вони заплатили ціною за свої дії.