Правила дорожнього руху змінять: що треба знати

В Україні планують здійснити зміни в Правилах дорожнього руху. За словами представника Кабміну, Тараса Мельничука, ці зміни будуть відповідати законодавству Європейського Союзу. Відповідну ухвалу прийняв Кабмін.

Однією з головних змін буде вимога стосовно перевезення дітей та використання фар за межами населених пунктів. Зокрема, водіям буде необхідно вмикати денні ходові вогні або ближнє світло фар на всіх транспортних засобах, які рухаються поза населеними пунктами. Така вимога стосується всіх механічних транспортних засобів, навіть якщо вони не обладнані денними ходовими вогнями, але мають ближнє світло фар.

Також буде заборонено перевозити дітей, зріст яких менший за 150 см, без використання дитячих утримуючих систем, що дозволяють пристебнути дитину ременями безпеки, які передбачені в конструкції транспортного засобу. Це правило також поширюється на заднє сидіння мотоциклів і мопедів, за винятком окремих випадків.

Крім того, уточнено перелік дорожніх знаків, які позначають спеціальні місця для стоянки автомобілів на автомагістралях та інших дорогах.

Патрульна поліція нагадала водіям та пасажирам мотоциклів, скутерів та мопедів про необхідність дотримання правил безпеки на дорогах.

Також система "Дія" повернула можливість оплати штрафів за порушення Правил дорожнього руху, а також додала нову функцію - скасування автомобілем відповідного користувача.