Представник Албанії в ООН різко відповів на брехню Небензі

Постійний представник Албанії в ООН Феріт Ходжа різко відповів представнику РФ Василю Небензі, який звинуватив Україну у підриві Каховської ГЕС.

Ходжа нагадав, що Росія раніше брехала щодо війни в Україні. Про це йшлося на засіданні Ради безпеки ООН. Засідання Радбезу ООН транслювало "Суспільне".

"Скільки разів ми чули з лютого минулого року, що Росія не хоче атакувати Україну, а потім вона її атакувала. Скільки разів ми тут чули, що те, що відбулося з лютого минулого року це вина України, хоча це не так. Ми чуємо знову і знову, що Росія ніколи не атакувала цивільних, але мільйони українців були змушені залишити свої домівки", зазначив дипломат.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Він також нагадав про побрехеньки РФ про українські біолабораторії, бойових комарів, кажанів і птахів, "брудну бомбу", яких ніколи не існувало.

"Ми бачимо кожного дня і кожної ночі, що Росія не шкодує зусиль, щоб руйнувати інфраструктуру України. Тож чому підрив цієї ГЕС має бути виключенням?" сказав Ходжа.

Він наголосив, що руйнування окупантами Каховської ГЕС матиме довготривалі наслідки для екології не лише України, але й сусідніх держав. Також великі ризики є для Запорізької атомної електростанції.

Представник Албанії підкреслив, що особи, причетні до руйнування цивільної інфраструктури України, мають бути притягнені до відповідальності.

У вівторок, 6 червня, Україні скликала засідання Ради безпеки ООН для обговорення підриву окупантами Каховської гідроелектростанції на Херсонщині.

Представник РФ Василь Небензя цинічно заявив, що Україна підірвала ГЕС для того, щоби нібито мати переваги в контрнаступі та завдати найбільше гуманітарних наслідків для населення. "Київ здійснив атаку на Каховську ГЕС для перегрупування своїх сил та завдання гуманітарних збитків", видав він.