Президент Австрії прибув до Києва: що привіз

У середу, 1 лютого, президент Австрії Александр Ван дер Беллен прибув до Києва.

Це перша його поїздка за кордон після початку другого президентського терміну. Про приїзд в Україну він повідомив у Twitter.

У столиці австрійський президент зустрінеться з Володимиром Зеленським.

"Прибув до Києва. Після майже року війни Україна не забута. Разом з президентом Зеленським та хоробрим народом України ми відстоюємо європейські цінності", зазначив дер Беллен.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Зазвичай австрійський лідер під час своєї першої закордонної поїздки їде до Швейцарії чи столиці ЄС Брюсселя. У відеозверненні дер Беллен додав, що австрійська делегація під час візиту передасть Україні генератори.

"Так, Австрія є нейтральною у військовому плані, але ми у жодному разі не є нейтральними у нашому ставленні. Українки та українці борються за свою країну та за майбутнє своїх дітей. І ми їм у цьому допомагаємо", наголосив президент Австрії.

Оновлено: після прибуття до української столиці президент Австрії відвідав Бучу на Київщині. Це місто торік пережило окупацію і стало одним зі страшних символів війни Росії проти України. Австрія на рік, до 4 березня 2024 року, продовжила право на проживання для українських біженців.Таким чином уряд хоче створити правову визначеність для тих, кого це стосується, і зменшити адміністративний та фінансовий тягар, пояснили у парламенті країни.