Прикордонники оцінили ситуацію на кордоні з Білоруссю

Спостерігачі патрульують українско-білоруський кордон
Спостерігачі патрульують українско-білоруський кордон

У Державній прикордонній службі стверджують, що немають інформації про роботу російських ДРГ на кордоні з Білоруссю.

"По кордону з Білоруссю російські ДРГ... ми їх не фіксували. Ситуація там вже довгий час повністю контрольована. Тільки білоруси-прикордонники, або можливо якісь інші складові, які знаходяться поруч із кордоном, то бояться наших манекенів, то намагаються переманити українців за допомогою аудіозвернень про борщ, сало, горілку і так далі", - заявив речник ДПСУ Андрій Демченко.

Демченко також заявив, що ДПСУ не зафіксував жодних інформаційних впливів тоді, коли вона здійснює контроль на кордоні.

Речник також розповів, що не виключає можливості переміщення техніки у Білорусі для того, щоб підігріти ситуацію.

"Можливо, вона десь і знаходиться разом із особовим складом, але це невелика кількість підрозділів і вони знаходяться на певній віддаленості від нашого кордону. Бо ні сьогодні, ні останніми днями ми не фіксуємо, щоб білоруська армійська техніка знаходилася у максимальній близькості до нашого кордону, і не спостерігається переміщення особового складу", - зазначив він.

Демченко також зазначив, що в ДПСУ не було помічено жодних змін у діях білоруських прикордонних нарядів і Комітету прикордонної служби Білорусі.

"Варто розуміти, що загалом кордон з Білоруссю, цей напрямок, для нас є загрозливим. І ми приділяємо йому особливу увагу", - заявив речник.

Джерело: Укрінформ

Читайте також