"Проявили лицемірство": Кулеба жорстко розкритикував ФІФА за відмову транслювати звернення Зеленського

Відмова ФІФА транслювати перед фіналом чемпіонату світу звернення президента України Володимира Зеленського продемонструвало всьому світу боягузтво і крайнє лицемірство керівництва організації.

Україна зруйнує стіну під назвою "Спорт поза політикою" і лицемірство керівників ФІФА допоможе в цьому, написав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в Instagram.

"Ми зруйнуємо цей Карфаген" - пообіцяв він.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За словами міністра, занадто довго світові спортивні організації та їх керівництво боягузливо прикривалися цією фразою, не бажаючи демонструвати, що вони звичайні боягузи та бояться приймати серйозні рішення.

А розповіді про те, що російські та білоруські спортсмени нібито не несуть відповідальності за злочини своїх країн, тому їх потрібно допускати до змагань, виглядають дуже смішно порівняно з тим, скільки українських спортсменів вбила РФ.

"А як тоді бути зі 184 українськими спортсменами, які вже не візьмуть участі ні в яких змаганнях, тому що їх вбила Росія?"- поцікавився міністр.

За даними CNN, ФІФА відмовила Офісу президента у запиті продемонструвати звернення Зеленського про мир перед матчем фіналу ЧС-2022 у Катарі.

В Офісі президента, коментуючи цю відмову, відзначили, що ФІФА "втратила ціннісне розуміння футболу", а також заявили про серйозне розчарування.

Пізніше президент Української Асоціації футболу Андрій Павелко на своїй сторінці у Facebook опублікував відеозвернення Зеленського до футбольної спільноти, яку у ФІФА відмовилися транслювати перед фінальною грою ЧС-2022 у Катарі.

Читайте також: