Прогноз курсу валют: скільки коштуватиме готівковий долар в обмінниках

котирування обміну валют в обмінниках
котирування обміну валют в обмінниках

Економісти України дали прогнози стосовно курсу валют після того, як Національний банк України підняв вартість долара та євро до історичного максимуму.

За інформацією ТСН, Олег Пензін, член Економічного дискусійного клубу, вважає, що середній курс долара в Україні цього року очікується досягнути 40,7 гривні. Він також прогнозує подальше зростання офіційного та міжбанківського курсу в першій половині наступного тижня, але наголошує, що немає підстав для паніки, оскільки Національний банк контролює ситуацію.

Андрій Шевчишин, фінансовий аналітик, пов'язує зростання курсу долара зі збільшенням співпраці українського та іноземного бізнесу. Він стверджує, що це призводить до збільшення попиту на безготівкову валюту, що впливає на готівковий ринок.

Експерти вважають, що готівковий курс долара може піднятися до 41,6-41,8 грн./долар. Але вони закликають не панікувати, оскільки Національний банк України тримає ситуацію під контролем.

Тарас Лісовий, керівник департаменту казначейства Глобус Банку, прогнозує, що в середині липня на валютному ринку України буде спокій.

Читайте також