Прокурори Офісу генпрокурора попалися на великому хабарі, - НАБУ

Прокурори на великому хабарі
Прокурори на великому хабарі

НАБУ та САП розкрили корупцію у Офісі генерального прокурора

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) успішно провели операцію з виявлення корупції в Офісі генерального прокурора.

За даними прес-служби НАБУ, група прокурорів була спіймана при отриманні неправомірної вигоди у розмірі 170 тисяч доларів США, що дорівнює понад 7 мільйонам гривень.

За повідомленням, хабар був отриманий за закриття кримінального провадження. У результаті операції одного з прокурорів було затримано безпосередньо після отримання грошей.

Йому вже оголосили підозру за отримання хабара в особливо великому розмірі або посадовою особою, яка займає особливо відповідальне становище. Санкція статті передбачає покарання від 8 до 12 років позбавлення волі. Засудженому також заборонено обіймати певні посади або займатися певною діяльністю протягом періоду до 3 років. Також передбачено конфіскацію майна корупціонера.

Правоохоронні органи продовжують розслідування та розглядають питання про оголошення підозри іншим учасникам цього злочину.

Раніше було повідомлено, що НАБУ та САП виявили народного депутата, якого впіймали у здирництві хабара за невтручання у проведення ремонтних робіт водопроводу в Сумській області.

Читайте також