Провідне американське ЗМІ прибрало з головної сторінки рубрику про війну в Україні

Американська газета The Washington Post видалила з головної сторінки свого сайту окрему рубрику, присвячену Україні. Рубрика під назвою War in Ukraine, розміщувалася між вкладками Opinions та Style.

У ній були публіковані матеріали про війну, що почалася з вторгненням Росії в Україну. Тепер всі ці статті передані в розділ World. Таким чином, головна американська газета розпочала об'єктивніше відображати ситуацію в Україні.

Нагадаємо, Путін сподівається вичерпати терпіння Заходу та матеріальні й кадрові резерви України, а після – побачити обрання колишнього президента Дональда Трампа й подальше ослаблення підтримки США Україні. Про це пише видання The Washington Post.

«Президент Росії Володимир Путін готується до тривалої війни, і це є справжньою небезпекою для України, яка залежить від сторонніх у постачанні та підтримці. Путін явно сподівається вичерпати терпіння Заходу і запаси матеріально-технічних і особового складу України, можливо, також бажаючи обрання колишнього президента Дональда Трампа і ослаблення сили волі США продовжувати підтримувати Україну», – йдеться у статті.

Видання зазначає, що Україна може зіткнутися з реальністю, що їй доведеться вести переговори з російським ворогом, який готовий нескінченно жертвувати ресурсами і життями на полі бою. The Washington Post закликає Захід надати Україні важелі впливу, щоб укласти найкращу можливу угоду.

«Цей момент ще не настав, але Захід повинен дати Україні важелі впливу, щоб укласти найкращу можливу угоду, якщо прийде час. І цей важіль означає збереження шансу України вижити і розвиватися як процвітаюча європейська демократія, а не як васал Кремля», – пише видання.

Також The Washington Post нагадує, що головний командувач ЗСУ Валерій Залужний заявив про патову ситуацію на полі бою з Росією. Це має стати каталізатором нових зусиль української влади для боротьби проти російського агресора за допомогою США і Європейського союзу.

Читайте також: Контрнаступ ЗСУ зайшов у глухий кут? Аналіз The Washington Post