Путін гарантує окупантам безплатні «гідні» похорони

Державна Дума ухвалила поправки до законів про похорон

Державна Дума Росії 18 січня ухвалила у першому читанні поправки до законів про похорон. Про це повідомляє "Парламентська газета".

Нові поправки стосуються законів "Про ветеранів" та "Про поховання та похоронну справу". Зараз ці закони встановлюють соціальні гарантії щодо оплати витрат на поховання учасників Великої Вітчизняної війни, ветеранів бойових дій, інвалідів війни та ветеранів військової служби.

За словами першого заступника голови комітету Держдуми з праці, соціальної політики та справ ветеранів Олени Цунаєвої, ці витрати відшкодовуються членам тих, що втратили близьких сімей, коштом Міноборони або інших силових відомств. Крім того, у законах є перелік оплачуваних ритуальних послуг.

Цунаєва зазначила, що при аналізі норм виявилося, що в обсязі оплачуваних послуг та їх найменування є розбіжності, тому парламентарі вирішили це виправити. Законопроєкт передбачає уточнення видів оплачуваних послуг із похорону, щоб забезпечити гідний похорон громадянам з особливими заслугами перед Росією.

Протести у Башкортостані

Тим часом 17 січня у Башкортостані розпочався багатотисячний мітинг, під час якого люди протестували проти вироку громадському активісту Фаїлю Алсинову. Учасники мітингу суперечили силовим структурам, використовуючи сніг та шматки льоду.

Протести мали значні масштаби, збираючи понад 10 тисяч осіб. Протестувальники не дозволяли забрати активіста з районного суду, а силовики намагалися їх розігнати за допомогою сльозогінного газу та світлошумових гранат. Результатом стали сутички між мітингувальниками та ОМОНом.

Читайте також:

  • Башкирія. Точка неповернення у беззаконні давно пройдена
  • Чи запалає Башкортостан? Тривожний сигнал для Путіна