Путін хоче більше вбитих українців: Кулеба прокоментував ймовірність переговорів з РФ

Президент РФ провокує новий конфлікт: реакція українського дипломата
Президент РФ провокує новий конфлікт: реакція українського дипломата

Україна ще до того, як Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна, наголошувала, що розмовляти з ним немає сенсу.

Російський диктатор хоче війни та більше вбитих українців, сказав у коментарі Politico міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Він також нагадав про минулорічне рішення РНБО України.

"Ми знали задовго до винесення МКС ордера на арешт, що розмовляти з Путіним безглуздо. Рада національної безпеки та оборони України 30 вересня минулого року ухвалила рішення, в якому заявила, що будь-які переговори з Путіним неможливі у відповідь на спробу Росії окупувати додаткові українські території", ‒ заявив Кулеба.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Однак, за його словами, Україна не відкидає категорично ідею переговорів. Навіть робила численні спроби досягти мирного врегулювання.

"Україна провела 88 раундів переговорів за посередництва Франції та Німеччини з моменту обрання Зеленського президентом у 2019 році до 24 лютого 2022 року. Росія розтоптала всі ці зусилля і натомість обрала варварську, геноцидну агресивну війну", ‒ зазначив Кулеба.

Він наголосив, що Путін хоче й надалі вести війну, хоче більше вкрадених українських дітей, більше вбитих українців та більше української землі.

"Як боротися з таким злом? Його ламають силою", ‒ додав міністр.

Він закликав усі країни зосередитися на реалізації формули миру президента Володимира Зеленського як на реалістичному шляху, а не на мріях про припинення війни, просячи про це агресора.

17 березеня МКС видав ордер на арешт Володимира Путіна і уповноваженої РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Путіна і Львову-Бєлову підозрюють у скоєнні воєнного злочину незаконної депортації і переміщення дітей з окупованих районів України до РФ.

Кожна країна, яка є членом Міжнародного кримінального суду, в разі появи на їхній території президента країни-агресорки Російської Федерації Володимира Путіна повинна арештувати його й видати МКС. Путін має бути притягнутий до відповідальності. Про це сказав державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен.

Читайте також