Путін може підірвати ЗАЕС. У Times назвали мотиви диктатора

Путін може підірвати ЗАЕС. У Times назвали мотиви диктатора

Російський диктатор Володимир Путін може піддатися спокусі ескалювати війну в Україні у надії на швидкі перемоги.

Щоб зміцнити свої хиткі позиції, президент Росії цілком може розпорядитися підірвати Запорізьку атомну електростанцію, повідомляє The Times.

"Путіну важливо зберегти обличчя в очах своїх прихильників як авторитарному правителю. До радикальних дій його можуть підштовхнути перебіг війни, факт якої вже став величезною стратегічною помилкою, та спроба заколоту "вагнерівців" у Росії на чолі з Євгеном Пригожиним", зазначають автори матеріалу.

Російська армія вже давно не може показати жодних реальних успіхів на фронті. Це б'є по іміджу російського лідера. Додатково хиткість позицій Путіна продемонстрували події 24 червня. Тоді російська армія майже не чинила спротиву бойовикам ПВК "Вагнер", а жителі Ростова з ентузіазмом вітали найманців Пригожина, пише видання.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Настав небезпечний момент для путінського режиму. А отже, момент підвищеної небезпеки для регіону. Щоб повернути прихильність політичної удачі, Путін може піддатися спокусі ескалювати війну. Російські війська вже підірвали Каховську ГЕС, тож цілком імовірно, що у них є і план удару по Запорізькій атомній електростанції. На користь цих підозр свідчить і поступове виведення з АЕС російських окупантів та персоналу станції", припускають у The Times.

Країни-члени НАТО повинні рішуче попередити Росію, що не залишать без відповіді диверсію на ЗАЕС із потенційно катастрофічними наслідками, наголошують автори публікації.

Окупанти захопили Енергодар у березні минулого року. Там знаходиться Запорізька АЕС. Станція найбільша за розмірами у Європі й третя у світі.

Українській розвідці відомо, що на ЗАЕС є вибухівка і п'ять тисяч російських військових із важким озброєнням, заявив президент Володимир Зеленський.

Читайте також: