Путін наказав Шойгу зупинити контрнаступ України до жовтня – ISW

Президент Росії Володимир Путін наказав міністру оборони РФ Сергію Шойгу зупинити контрнаступ України до початку жовтня.

Путін на початку контрнаступу запевняв, що українські війська не досягнуть значних успіхів та зазнають великих втрат. Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW) з посиланням на інсайдерське джерело в Кремлі.

"Путін нібито дав міністру оборони Росії Сергію Шойгу місячний термін до початку жовтня 2023 року, щоб покращити ситуацію на передовій, зупинити українські контрнаступи та повернути російським військам ініціативу", йдеться у повідомленні.

Військове командування Росії може віддати наказ про безперервні контратаки, аби змусити український контрнаступ досягти кульмінації.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Путін і Кремль розглядають російські оборонні операції як велику перемогу на полі бою, а постійні російські контратаки дозволяють Кремлю називати ці операції індивідуальними перемогами на тлі загальної відсутності успіхів Росії на полі бою в інших місцях", пишуть аналітики.

В ISW вважають, що таким чином Кремль намагається підірвати підтримку та довіру до ЗСУ в Україні та на Заході.

Путін міг наказати своєму військовому командуванню утримувати початкові оборонні позиції, щоб створити ілюзію того, що контрнаступ України не приніс жодного тактичного або оперативного ефекту, попри західну підтримку. Ця тактика окупантів зможе досягти успіху лише в довгостроковій перспективі, якщо ЗС РФ зможуть справді перешкодити українським силам прорватися та деокупувати значні території.

Країна-агресорка Росія хоче контролювати усі українські регіони, які раніше були "вписані до російської конституції".

Також у Кремлі заявили, що не бачать підстав для мирної угоди з Україною і пригрозили "продовжувати так звану СВО в майбутньому". Про це у коментарі New York Times заявив речник президента РФ Дмитро Пєсков.

За його словами, РФ "хоче контролювати всі регіони, які наразі записані в Конституції країни як російські". Зокрема, це Крим, Херсонська, Запорізька, Донецька та Луганська області України.