Путін отримав у спадок колекцію картин за $2 млрд від жінки

Померла письменниця та історик Ніна Мольова

У віці 98 років померла відома письменниця, мистецтвознавець та історик Ніна Мольова. Про це повідомила пресслужба російського Мінкульту. За даними відомства, Ніна Мольова померла 11 лютого. Свою колекцію картин вона передала Володимиру Путіну. Загальна вартість цієї колекції оцінюється приблизно в $2 млрд.

Ніна Мольова була дружиною художника-авангардиста Елія Белютіна. Після смерті чоловіка, вона успадкувала його колекцію старих картин, яка налічувала близько 200 шедеврів. Цю колекцію письменниця заповідала президенту Росії.

Написала 120 книг про митців

Протягом свого життя, Ніна Мольова написала 120 книг про російських митців, зокрема про Івана Нікітина, Федора Рокотова та Дмитра Левицького. Вона також публікувала дослідження з історії російського та зарубіжного мистецтва.

Колекція майстрів живопису

Колекція, яку Ніна Мольова передала Путіну, включає полотна таких великих майстрів, як Мікеланджело, Тіціан, Леонардо да Вінчі, Антоніо Росселіно та Веласкес. Ці картини є справжніми шедеврами живопису.

Заповіт на ім'я Володимира Путіна

Плани колекції Елія Белютіна та Ніни Мольової були заповідати Російській Федерації. Проте, згідно з законом, держава не може бути одержувачем спадщини. Тому Путін був вказаний у заповіті як юридичний представник держави.

80-річний німець зумів накопичити €700 тис.

В Німеччині 80-річний чоловік, який живе за обраним ним економним способом, зумів накопичити суму в €700 тис. на новий будинок. Він риється у смітниках для забезпечення собі їжі та витрачає на неї менше €5 на місяць. Цей економний чоловік вже придбав 10 будинків, які успішно здає в оренду.