Путін зібрався до Туреччини після розмови з Ердоганом

Російський диктатор Володимир Путін домовився про візит до Туреччини, щоб зустрітися з президентом Реджепом Таїпом Ердоганом.

Про це 2 серпня повідомила канцелярія Ердогана після їхньої телефонної розмови щодо зернової угоди.

"Президент Ердоган провів телефонну розмову з президентом Росії Путіним. Лідери двох країн домовилися про візит Путіна до Туреччини", ідеться у повідомленні.

Туреччина продовжить докладати інтенсивних дипломатичних зусиль для продовження Чорноморської ініціативи. Ердоган наголосив, що під час російсько-української війни "не слід вживати заходів для ескалації". Він підкреслив важливість Чорноморської ініціативи, назвавши її "містком миру".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Довготривале припинення Чорноморської ініціативи не приносить нікому користі. Найбільше постраждають країни, які потребують зерна та мають низькі доходи. Ціни на зернові культури, які знизилися на 23 відсотки протягом періоду впровадження угоди, збільшилися на 15 відсотків за останні два тижні", зазначив президент Туреччини.

17 березня МКС видав ордер на арешт Володимира Путіна і уповноваженої РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Путіна і Львову-Бєлову підозрюють у скоєнні воєнного злочину незаконної депортації і переміщення дітей з окупованих районів України до РФ.

Путін має статус підозрюваного у скоєнні міжнародного злочину, сказав генеральний прокурор України Андрій Костін.

Водночас Туреччина не ратифікувала Римський статут і не визнає рішення Міжнародного кримінального суду, який видав ордер на арешт Путіна.