Радбез ООН: Кислиця пояснив відмінність між вибором цілей для ударів Україною та Росією

Радбез ООН: Кислиця про відмінність між ударами України та Росії
Радбез ООН: Кислиця про відмінність між ударами України та Росії

Україна і Росія мають різний підхід до проведення військових ударів. Україна обирає цілі таким чином, щоб не завдалять шкоди мирній інфраструктурі. З іншого боку, Росія навмисно обстрілює цивільні об'єкти. Про це заявив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця під час засідання Ради Безпеки.

У цій війні сторони мають різний підхід. Росія намагається знищити Україну і стріляє по житлових будинках, магазинах і критичній інфраструктурі. Україна ж, навпаки, прагне припинити насильство і ослабити здатність Росії атакувати. Тому ми вдаряємо по легітимних військових об'єктах, таких як місця концентрації російських військ і техніки, складів озброєнь і палива, логістичних центрів", - повідомив Кислиця.

Крім того, Кислиця звернув увагу на різну обробку українських і російських військовополонених. Україна гуманно ставиться до російських військовополонених і готова швидко їх обміняти на своїх військовополонених. Проте українські захисники, яких захопила Росія, перебувають у жорстоких умовах і піддаються насильству.

Кислиця закликав Раду Безпеки ООН розглянути ситуацію з поганим ставленням і тортурами українських військовополонених у Росії. Він також засуджує неприйнятність виключення російських військовослужбовців Азову з обміну полоненими і вимагає припинення цієї практики.

Джерело: Укрінформ

Читайте також