Ракети з моря: скільки "Калібрів" РФ націлила на Україну

Ракети з моря: скільки

17 грудня на бойовому чергуванні в Чорному, Азовському й Середземному морях перебуває 20 суден Російської Федерації.

У Чорному морі на бойовому чергуванні стоїть до дев'яти ворожих кораблів, серед них поки що немає носіїв крилатих ракет "Калібр", повідомили у суботу Військово-морські сили України.

"Водночас у Середземному морі чатують дев'ять російських кораблів, зокрема, п'ять ворожих носіїв ОТКР "Калібр" із сумарним залпом в 72 ракети. В Азовському морі комунікації контролюють два кораблі", ідеться в повідомленні.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

За добу прохід Керч-Єнікальською протокою в інтересах РФ здійснили:

до Чорного моря: 25 суден, з них п'ять продовжили рух у напрямку протоки Босфор;

до Азовського моря: 20 суден, зокрема, п'ять рухалися з Босфору.

"Рух цивільних суден через акваторію Азовського моря й надалі здійснюється з вимкненими передавачами системи автоматичної ідентифікації, що порушує Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 року", додали у ВМС.

Уранці 16 грудня Росія зробила чергову спробу зруйнувати енергосистему України. ППО "відпрацювала непогано", сказали у Повітряних силах. Водночас пошкоджено деякі енергооб'єкти та є влучання в житловий будинок у Кривому Розі на Дніпропетровщині.

Російські окупанти випустили 76 ракет по українській критичній інфраструктурі, 60 з них збила протиповітряна оборона, заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Внаслідок масованого удару з боку Росії по електроенергетичній інфраструктурі України відбулася втрата понад 50% споживання об'єднаної енергосистеми країни. Через це Укренерго оголосило про надзвичайну ситуацію.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав союзників посилити військову допомогу після ракетних ударів.

Читайте також: