Reuters назвало єдиний спосіб зупинити Путіна

Графіті на стіні з дзеркалами
Графіті на стіні з дзеркалами

Зниження цін на нафту може зупинити Путина та війну з Україною

Оглядач інформаційного агентства Reuters Х'юго Діксон стверджує, що єдиний спосіб зупинити російського диктатора Путіна та кінець війни з Україною - це зниження цін на нафту.

В триваючій війні Росія виграє тим, що приводить Україну до виснаження. Однак Путін не змінить своїх планів без значних втрат для Росії. Якщо Захід зможе знизити доходи Москви від продажу нафти, можливо, Путін перегляне свої дії, але це буде складним завданням.

У 2023 році Росія опинилася з позитивним сальдо поточних операцій в розмірі 51 мільярд доларів, хоча це менше, ніж минулого року. Але ця сума все одно дозволяє Москві залишатися в прибутку.

Джейкоб Нелл, експерт з економіки, стверджує, що ситуація може змінитися, якщо все залежатиме від успішності союзників України в зниженні експортних доходів Росії. Зокрема, це може бути досягнуто через зниження ціни на нафту до 50 доларів за барель.

"Це легше сказати, ніж зробити. Установлення граничної ціни на російську нафту - 60 доларів за барель, та посилення санкцій проти порушників не допомогли знизити ціну. Росія може обійти ці обмеження, використовуючи свій флот", - наголошується у статті.

Є можливість, що союзники України будуть успішні, якщо світові ціни на нафту різко впадуть. Але якщо цього не станеться, будуть потрібні більш суворі заходи для зниження ціни на російську нафту до 60 і навіть 50 доларів.

Незалежно від цього, основним кроком для досягнення цієї мети буде переконати Індію, найбільшого імпортера російської нафти, платити не більше встановленої граничної ціни. За таких умов Індія отримає дешевшу нафту, а її нафтопереробники зможуть збільшити свої прибутки.

Проте, проблемою є те, що Росія може відмовитися продавати нафту за низькими цінами та скоротити її видобуток. Це призведе до зростання світових цін на нафту, що шкодитиме не лише Індії, але і союзникам України.

Наразі союзники України не готові ризикувати підірвати прибутки Росії, тому Путін продовжує вести конфлікт.

Нагадаємо, що у Росії були проведені маніпульовані "вибори".

Читайте також