Резніков поділився хорошою новиною про САУ "Богдана"

Резніков поділився хорошою новиною про САУ

Міністр оборони Олексій Резніков опублікував фото української самохідної артилерійської установки "Богдана" калібру 155 мм.

Написав у Twitter, що таких гармат у ЗСУ буде більше.

"Українці дуже гостинна нація. Як бачимо на фото, конструкція української 155-мм самохідної гаубиці "Богдана" передбачає зручний стіл, за яким екіпаж зможе смачно поїсти", вказав міністр.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

САУ "Богдана" стала першою українською гаубицею, розробленою під натовський калібр 155 мм. Вона збудована на шасі КрАЗ зі спареною броньованою кабіною, здатною вмістити екіпаж з п'яти осіб. "Богдана" має автоматизовану систему наведення на контролерах виробництва Siemens і систему автоматичної подачі на шість боєприпасів.

Дослідний зразок використовується на фронті.

За останні кілька років Україна прогресувала у виробництві власного озброєння. Її аналогами цікавляться і в інших країнах світу.

Після 24 лютого захисники використовують для боротьби з російськими окупантами усі можливі види зброї. Зокрема, вагомий внесок у майбутню премогу вносять і вітзизняні зразки.

Заводи виготовляють нову зброю, а також модернізують вживану техніку. У рамках державного оборонного замовлення майже 60% сучасного українського озброєння створюють приватні підприємства.

Читайте також: