РФ масово переводить українців в окупації на пропагандистське ТБ "Російський світ"

Окупанти блокують трансляцію українських медіа та насаджують через телебачення "Руський мір".

В окупованих територіях Херсонщини російські загарбники намагаються обмежити доступ до українських медіа та встановлюють телебачення під назвою "Руський мір", повідомлено у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Операція має на меті посилити інформаційний вплив на мешканців окупованих територій, забороняючи отримувати об'єктивну інформацію про ситуацію на фронті та в Україні.

За статистикою, вже встановлено понад 18 тисяч телевізійних приставок на окупованій території, які підключаються до російського супутникового телебачення.

Окупанти замінюють програмне забезпечення на власну розробку

У територіальних громадах Донбасу російські окупанти замінюють програмне забезпечення на власну розробку, що дозволяє їм контролювати комунікацію та роботу адміністрацій. Розробки включають систему "Автоматизоване робоче місце держслужбовця" та федеральну платформу "Держсвеб".

Російські окупанти розширюють мережу мобільного зв'язку

Також окупанти на Донеччині та Херсонщині розширюють мережу російського мобільного зв'язку, встановлюючи нові базові станції. Наразі, на Донеччині вже понад 700 базових станцій, а на Херсонщині - більше 200. Це становить більше 85% усього мобільного покриття в окупованому регіоні.

Зазначимо, що на тимчасово окупованих територіях, російські окупанти блокують мобільний зв'язок, не довіряючи місцевим жителям.