РФ намагатиметься зупинити активну фазу бойових дій - експерт

Фотографія активної фази бойових дій
Фотографія активної фази бойових дій

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко з групи "Інформаційний спротив" заявив, що Україна має вигоду від оборонної стратегії ведення війни, оскільки це виснажує ворога.

"Наразі деескалація невигідна нам. Коли росіяни наступають, то втрачають набагато більше, ніж, коли перебувають в обороні. Зараз нам вигідна оборонна стратегія ведення війни, оскільки вона виснажує ворога. Росіяни воюють ва-банк. Тобто воюють тим ресурсом, який в них залишається станом на 2024 рік", - пояснив Коваленко.

За словами Коваленка, наразі ситуація у росіян не найкраща.

"Багато хто говорив про її нескінченний ресурс, але цей ресурс має кінець. Можу погодитися, що не в людському, але в техніці росіян стає дедалі менше. Склади з радянськими танками та ББМ спустошені. 2024 рік, саме у розумінні компенсації витрат на місяць у нуль, - це критичний рік для них", - вважає Коваленко.

Коваленко підкреслив, що відшкодування втрат росіян у 2024 році буде йти в мінус і не буде досягати нуля кожного місяця.

"Це саме той період, коли РФ не зможе компенсувати незворотні втрати техніки. Це добре розуміє російське командування. Тому вони намагаються захопити якомога більше, допоки вони мають ресурс. Потім вони будуть намагатися зупинити активну фазу бойових дій і намагатимуться схиляти нас до миру через своїх кишенькових маріонеток та усілякими методами", - зауважив Коваленко.

Коваленко також зазначив, що інтенсивна фаза бойових дій завдасть росіянам рекордні втрати, які вони не зможуть компенсувати.

"Це означає, що на першому етапі ворог не зможе наступати. Другий етап - ворог не зможе тримати оборону та поступово втрачатиме свої позиції", - підкреслив він.

Джерело: Еспресо

Читайте також