РФ перекинула групи бойових дельфінів з Севастополя у західну частину Криму: назвали причину

РФ перекинула групи бойових дельфінів з Севастополя у західну частину Криму: назвали причину

Російські війська перемістили групи бойових дельфінів з Севастополя до західної частини Криму з метою ймовірного захисту від українських спецпризначенців.

Згідно з повідомленням видання Naval News, загони бойових дельфінів з'явилися на військово-морській базі в селищі Новоозерне, що спеціалізується на тематиці військово-морської справи.

Аналіз супутникових знімків, проведений OSINT-дослідником, відомим під псевдонімом HI Sutton, свідчить про появу загонів бойових дельфінів на військово-морській базі в селищі Новоозерне, що розташоване в північно-західній частині Криму.

Аналітики припускають, що російські окупанти намагаються захиститися від українських спецпризначенців, які провели кілька успішних операцій з висадкою на західному узбережжі півострова.

За інформацією видання Naval News, бойові дельфіни вважаються ефективною зброєю проти військових водолазів. Вони здатні виявити водолаза та позначити його для військових, або навіть завдати смертельного удару людині.

За припущеннями, ВМФ РФ може використовувати дельфінів для захисту кораблів від водолазів-мінерів і для боротьби з водолазами-розвідниками. Крім того, ці тварини можуть патрулювати узбережжя, додатково зафіксовуєти Naval News.

У квітні 2022 року, американські газети та Naval News з посиланням на супутникові знімки, освітили, що Севастопольську бухту охороняють дресировані бойові дельфіни.

US Naval Institute виявила два загони дельфінів на знімках, які були зроблені в лютому 2023 року.

Читайте також: