Різниця у 4-5 гривень за літр: українцям показали, як відрізняються ціни на бензин, дизель та автогаз на АЗС

Ціни на бензин, дизель та автогаз
Ціни на бензин, дизель та автогаз

На українському ринку пального 19 липня ціни залишаються стабільними.

Згідно з даними моніторингу цін на АЗС, проведеного компанією Авто РІА, середня вартість різних видів палива залишається на одному рівні. За літр бензину А-95+ автомобілістам доведеться заплатити в середньому 60,11 грн., тоді як звичайний А-95 коштує 56,52 грн./л. Бензин марки А-92 коштує 53,64 грн./л. Ціна на дизельне паливо складає в середньому 52,76 грн./л, а автогаз залишається найбільш доступним видом палива з ціною 26,91 грн./л.

В одній з ілюстративних картинок можна побачити, які АЗС пропонують найнижчі та найвищі ціни на пальне.

Наприклад, за бензин А-95 найбільше доведеться заплатити на AЗК мережі ОККО та WOG, де ціна складає 57,99 грн./л., тоді як на АЗК Авіас цей вид палива коштує 54,43 грн./л., що на 3,5 грн. дешевше. Аналогічна ситуація спостерігається і з дизельним паливом, де різниця у ціні становить понад 4,5 грн. на літрі.

Також значний розкид цін спостерігається на автогаз. На заправках мережі ОККО цей вид палива коштує найбільше - 28,99 грн./л., тоді як на АЗК Авіас його можна придбати за 25,13 грн./л.

Нагадаємо, що 18 липня Верховна Рада ухвалила рішення щодо підвищення акцизних зборів на пальне. Однак, до сьогодні ціни на АЗС залишаються незмінними.

Читайте також