Росія активніше готуватиме школярів до вбивств українців: що зміниться з нового навчального року

На російських школярів чекають виїзні військові збори

У російських школах з 1 вересня введуть новий урок «Основи безпеки та захисту Батьківщини», на якому будуть присутні військовослужбовці, які повернулися з України. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Міністр освіти Росії Сергій Кравцов розповів, що в програму нового предмета входитиме посилення військової підготовки. Учні восьмих і десятих класів пройдуть виїзні військові збори.

«Ми хочемо, щоб урок був цікавий. Щоб на ньому були присутні військовослужбовці, які повернулися із зони «спеціальної військової операції». Вони можуть розповісти правду про те, що відбувається в зоні «СВО»», – наголосив кравцов.

Кравцов також повідомив, що в одному з університетів створено центр «Вершина», який займатиметься перепідготовкою окупантів. Вони зможуть отримати додаткову педагогічну освіту, щоб працювати в школі.

У рамках курсу «Основи безпеки життєдіяльності» учні будуть навчатися роботі з автоматами, ручними гранатами і використанню засобів індивідуального захисту.

«Ці ініціативи вказують на зростаючу мілітаризовану атмосферу в Росії під час війни. Подібне навчання було обов'язковим у школах до 1993 року», – зазначила британська розвідка.