Росія даремно сміється з Байдена. Путін подав документи у ЦВК

Володимир Путін, російський політик, подав документи на реєстрацію як кандидат на майбутні президентські вибори. Про це повідомив прессекретар диктатора Дмитро Пєсков, посилаючись на інформацію від агентства "РИА Новости". Путін планує виступити на виборах як самовисуванець.

Пропагандисти в Росії неодноразово використовували та маніпулювали темою віку американського президента Джо Байдена. Заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв кілька разів образив Байдена, звинувативши його у прийнятті поганих рішень, пов'язаних з віком та старістю. У зв'язку з рішенням Байдена балотуватися на другий термін, Медведєв назвав американського президента "відчайдушним дідом".

Вибори президента Росії призначено на 17 березня 2024 року, як оголосила Рада Федерації Росії. Путін заявив, що реформа Конституції, яку впровадив у 2020 році, щоб обнулити свої терміни та залишитися при владі до 2036 року, була необхідною зміною.

Також став відомий список "команди Путіна".

Кандидатурою на виборах президента Росії підтримала ініціативна група журналістки Катерини Дунцової. Зібрання відбулося в конгрес-центрі технополісу "Москва" з участю понад 700 осіб, що перевищує необхідний мінімум у 500 осіб. Представник Центральної виборчої комісії РФ також був присутній на зібранні.